Nieuwsitems

Babykamer tips

Van babykamer naar kleuterkamer

Als de baby nog klein is heeft hij of zij eigenlijk niet veel ruimte nodig. De babykamer wordt vooral door de ouders, kraamhulp en het bezoek gebruikt. Stem daarom de babykamer af op jezelf. Koop bijvoorbeeld niet alleen een ‘snoezige’ commode, maar let erop dat je niet met een gebogen rug hoeft te staan als je je baby verschoont.

Slimme kinderbedjes

Een bedje met wegklapbare zijkanten kan prettig zijn om je kind makkelijk uit bed te tillen. Ook een verstelbare bodem is een absolute aanrader: deze kun je lager instellen zodra je kind gaat staan. Let er ook op dat de spijlen tot de bodem doorlopen: een rand wordt snel een handige opstap om uit bed te klimmen.

Opbergen

Naast het ledikantje heb je natuurlijk een kast of kist voor babykleertjes, speeltjes en andere spulletjes nodig. Er gaat een enorme hoeveelheid babykleding doorheen op een dag. Ook verandert je kind binnen enkele maanden razendsnel van maat. En vergis je niet in de hoeveelheid kleertjes en knuffels die je van kraamvisitie gaat krijgen!

Slapeloze nachten

Omdat je ’s nachts vaak in de babykamer aanwezig zult zijn, is fijne kinder verlichting belangrijk. Ook loop je niet snel ’s nachts met je kind door het huis heen (al is het maar omdat je je partner een rustige nacht gunt). Het is dan het prettigst om je met een huilend kind terug te kunnen trekken in een comfortabele stoel.
 

Decoratie

Na twee tot drie maanden kan de baby zijn moeder al herkennen. Een paar maanden later kan hij kleuren en details onderscheiden. Een baby is gek op kleur en met de decoratie van de babykamer kun je daar rekening meehouden.
De muurstickers en sticker panelen van kleefenzo.nl hebben veelal lekkere frisse kleuren die de baby genoeg uitdaging geven om naar kijken.

Adverteren? Plaats hier een gratis advertentie.

  Sander     01-12-2014 19:03     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.